Menü tanımı nedir ?

Ali

New member
Menü Tanımı Nedir? Veya Menü, Hayatımızda Nereye Oturur?

Selam forumdaşlar! Bugün sizlere, hepimizin hayatında çok kritik bir yeri olan ama farkında bile olmadığımız bir konuya dalacağız: Menü tanımı! Evet, yanlış duymadınız! "Menü" derken yemek mi, yoksa bir iş yerinde seçeceğimiz seçenekler mi, diye düşünmeyin. Menüler, hayatımıza, ruhumuza, hatta ilişkilerimize bile şekil veren bir olgu olabilir. Hadi biraz daha derinlere inelim ve erkeklerle kadınların bakış açılarını karşılaştıralım!

Erkekler ve Menü: Stratejik Hamleler, Seçenekler Arasında Dans!

Erkekler, menü denen o kutsal kitapta oldukça stratejik okurlar. Her zaman çözüm odaklıdırlar. "Karnım aç, ama bir yandan da akşam yatakta neyi izlesem diye düşünüyorum" derken, aynı anda burger menüsüne bakmak, "Yok ya, bu tavuk dürüm mü daha iyi olur, yoksa pizza mı?" şeklinde derin düşüncelere dalmak erkeklerin menüyü okuma tarzıdır. Tabii ki, hemen kafalarında birkaç ihtimali sıraya koyarlar. Hangi yemek hem hızlıca servis edilir hem de fazla zaman almaz? Hangi menüde en çok "deal" (ya da bir başka deyişle "avantaj") vardır? Yani bir anlamda, menüdeki her şey stratejik bir "oyun" haline gelir.

Erkeklerin menüyle imtihanı, aslında büyük bir matematiksel denklem gibidir. Düşünürler: "Bu fiyata şunu alırsam, kar ediyorum. Ama bir büyük menüyle başka bir seçenek alsam, cebimde kalacak." Bazen, menülerdeki her item bir soru gibi gelir. "Ne almalıyım?" sorusunun ardında "Neyi en hızlı yiyebilirim?" ve "Hangi yemek gözümde daha büyük" gibi hayati sorular yer alır. Her sipariş, bir hamle gibidir; bu yüzden erkekler menüde genellikle şu stratejik hamleyi yapar: Ne olursa olsun, içinde en fazla patates kızartması olan yemeği seçmek! Zira patates, her zaman kazanır.

Kadınlar ve Menü: Empati, İlişki Odaklı Düşünceler!

Kadınlar, menüye farklı bir gözle bakar. Menülerde ne var? Kiminle gidiyoruz? Hangi yemekle ne ifade ediyorum? Kadınların menüyle ilişkisi, adeta bir ilişkiler haritasına dönüşebilir. Her tabağın ardında bir duygu yatar; her yemek, bir hikaye anlatır. "Şu tatlıyı yersem, o kişiye kendimi ne kadar değerli hissettiririm?" ve "Acaba başkalarının beni nasıl gördüğüyle ilgili nasıl bir mesaj verebilirim?" gibi düşünceler menüyü okurken akıllarında döner.

Kadınlar menüyü sadece karnını doyurmak için okumaz. Menüler, sosyal bir fırsattır! Belki bir tatlıyı paylaşırsak, aramızdaki ilişki daha da güçlenir. Belki de "Haa bak, baklava da varmış, çok seviyorum!" diye o yemek hakkında hemen bir hikaye anlatırız. Çünkü, kadınların menüye olan yaklaşımı genellikle ilişki kurma, duygusal bağ kurma ve empati kurma amacına hizmet eder. Ayrıca, yediklerinin tadını çıkarmadan önce bir süre menüdeki her yemek hakkında kısa bir monolog yapabilirler: "Acaba bu yemeği ilk kez yiyen ben miyim? Bu, ne anlatıyor ki bana?"

Kadınlar menüyü bir ilişki testi gibi görür; çünkü her yemek bir "yanıt" gibidir. "O kişi bana ne kadar ilgi gösteriyor?" diye düşünürken, aslında menüdeki seçimler, kişisel zevklerden öte, ortak değerlerin, paylaşılan anların ve duygusal bağlılıkların birer simgesidir. Bir kadının menüyü okuma şekli, esasen "Bu yemekle karşımdaki kişi nasıl daha mutlu olur?" sorusuna dayanır.

Menüdeki Gizemli Seçenekler: Çıkarılamayan Sonuçlar!

Peki, her şey çok net mi? Tabii ki hayır! Menülerde bazen "gizemli" seçenekler vardır. Adları, içeriği ya da tavsiyeleri bilinmeyen seçenekler, ilk bakışta korkutucu olabilir. Yine de, biz erkekler ve kadınlar, bu menülerdeki bilinmeyenleri çözüme kavuşturmak isteriz. Kadınlar, bazen menüdeki garip bir isme bakıp "Bunu alayım, merak ettim!" diyebilir. Erkekler ise, menüde hiç denenmemiş bir seçeneğe takılabilir ve içsel sesleriyle, "Bunu sevmeme ihtimalim %50, ama %50 de eğlenceli olabilir" diyerek risk almayı tercih ederler.

Her ikisi de sonunda bu gizemli seçeneğin genellikle aşırı baharatlı olduğunu keşfeder ve mutlu bir şekilde "Bir dahaki sefere alıştık!" diyebilirler.

Menü Bütünlüğü: Bir Ekip Olarak Seçim Yapmak!

Sonuçta, ne kadar stratejik ya da empatik olsak da, her menü, bir şekilde ortak kararlarla şekillenir. Kadınlar ve erkekler arasındaki menü tercihleri, bazen masada eğlenceli bir gerginlik yaratabilir. Ancak menüyü bir ekip olarak okumak, hayatın getirdiği o tuhaflıkları daha keyifli hale getirebilir. Yani, bazen tek başına menüde bir çözüm bulmak imkansızdır, ama beraberce "Burada pizzanın yanında biraz salata yeriz" demek, bambaşka bir tat katabilir.

Menü Tanımı: Sonuçta Ne Demek İstiyoruz?

Menü tanımını oldukça eğlenceli bir şekilde ele aldık, değil mi? Sonuçta, "menü" denilen şey, sadece yemek değil; her birimizin hayata dair bakış açılarını, ilişki kurma biçimlerini ve hatta birbiriyle geçirdiği zamanı şekillendiren bir yansıma. Hem erkeklerin stratejik bakış açısı hem de kadınların empatik yaklaşımı, menüyü bir şekilde herkesin kendi dünyasıyla buluşturuyor.

Sizce menü, sadece yemek tercihi yapmak mıdır, yoksa hayatımıza da yön veren bir seçenekler dünyası mıdır? Hadi, yorumlarınızı alalım! Kim ne düşünüyorsa, bir şekilde hepimizin menüye karşı özel bir hikayesi vardır. Hadi bakalım, neler var neler...